2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI / OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

ALACALAR İLKOKULU

OKULUMUZDA  YAPILAN ÇALIŞMALAR


2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

ALACALAR İLKOKULU

OKULUMUZDA  YAPILAN ÇALIŞMALAR

 

1.      Okulumuzun Bayrak Direği, itinalı bir şekilde tamir edilerek Türk Bayrağımız asaletiyle dalgalandırıldı.

2.      Okulumuzun Atatürk büstü , okulumuzun gönüllü temizlik görevlisi tarafından özenle temizlendi.

3.      Okulumuzun oyun parkında kırılan salıncağı değiştirmeye ve  tahterevalliyionarlamaya Kırkağaç Belediyesi okulumuza geldi ve gerekli işlemleri yaptı.

4.      Okulumuz Ana Sınıfı binasının kapısının bozuk olan kilit göbeğini değiştirildi.

5.      Okulumuzun Kütüphanesinin bozuk olan kapısının kilit göbeği değiştirildi.

6.      Okulumuz Kütüphanesinde bulunan gereksiz malzemeler ( Öğrenci sıraları, eski zamandan kalma ders kitapları, dolaplar v.sv.s ) kütüphaneden çıkartılarak okul depolarına kaldırıldı ve kütüphanemiz öğrencilerimiz için daha kullanılır hale getirildi.

7.      Okulumuzun  Müdür Odası , Sınıfı , Kütüphanesi, Okul giriş kapısı ve öğrenci , öğretmen tuvaletlerinin  lambaları elden geçirildi ve değiştirildi.

8.      Okulumuza kız öğrencilerimizin oyunlarında kullanmaları için  voleybol topu kazandırıldı.

9.      Okulumuza erkek öğrencilerimizin oyunlarında kullanmaları için  futbol topu kazandırıldı.

10.  Okulumuzda açtığımız satranç kursu materyalleri için Türkiye İş Bankasıyla iletişime geçerek  her öğrencimize satranç takımı kazandırdık.

11.  Okulumuzda davranış problemi ve okul kurallarına uyum sağlamakta zorlanan öğrencilerimiz için gerekli girişimlerde bulunarak SOMA RAM öğretmenlerini okulumuza davet ederek bu konularla ilgili öğrencilerimize etkinlik yaptırdık ve velilerimize de sorumluluk ve görevleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptırdık.

12.  E twinning projemizin "Toprak Ana" projesi kapsamında okulumuz, " Özel Akhisar Medigün " hastanesi ile iletişime geçerek kurumumuzdan gereken  izinleri alarak hastanenin uzman kişileri tarafından bugün okulumuzda ücretsiz olarak meyve, sebze ve Ülkemizin Aktarlarında satılan bitkiler ve otların insan sağlığına faydalarından bahsederek öğrencilerimizi  konu ile ilgili bilgilendirici bir seminer vermiştir . Bu sayede öğrencilerimizde farkındalık yaratarak bu ürünleri öğrencilerimizin sevmelerine yardımcı oldular.

13.  Okulumuzda ilk dersin başında öğrencilerimizi ders daha iyi hazırlamak ve dikkatlerini çekmek ve rahatlatmak için sabah sporu hareketleri yaparak farkındalık yarattık. Böylece öğrencilerin zihnen ve bedenen rahatlamasını sağladık.

14.  Okulumuzun ses sistemini aktif hale getirerek öğrenci ve öğretmen zillerini ayarladık. Okulun giriş-çıkışlarına bir düzen getirdik. Ayrıca , Okul Törenlerinde de ses sisteminden faydalanarak daha verimli, dikkat çekici  programlar ,programlarda etkinlikler gerçekleştirdik.

15.  2023-2024 eğitim-öğretim başında kurumumuzla iletişime geçerek MASKİ nin çalışmaları sonucunda okulumuzun yan tarafındaki alanın su akıtma sorununu çözdürdük arkasından otları temizletip toprak alanı traktörle sürdürdük ve ardından öğrenci sayımız kadar 16 tane zeytin fidesi dikerek her bir fideye öğrencilerimizin adını vererek okulumuz etrafını güzelleştirdik ve doğamız için bir çalışma gerçekleştirdir. Ayrıca, ileride zeytin fideleri büyüyüp zeytin verdiğinde bunları toplatıp satarak okulumuzun giderleri için ekonomik gelir elde etmeyi amaçlamaktayız.

 

16.  Okulumuzda temizlik malzemesi konusunda birçok eksiliği olan okulumuzun kurumumuzun Temizlik Ödeneğinden yararlanarak gereken malzemeler okulumuza kazandırıldı.

17.  Okulumuz öğrencilerinde ve okulumuzda eksik olan kırtasiye malzemeleri kurumumuzun Kırtasiye Ödeneğinden yararlanarak gereken malzemeler  okulumuza kazandırıldı.

18.  Okul kütüphanemize,  öğrencilerimizin zamanlarını daha anlamlı ve verimli geçirebilmeleri için  birçokakıl ve zeka oyunları kazandırıldı.

19.  Okulumuzun Müdür Odası, Sınıfı ve Kütüphanesine Kış Mevsimi göz önünde bulundurularak her bir alana soba kurduruldu.

20.  Okulumuz ortamının daha sıcak ve öğrenciler için eğitim-öğretime daha elverişli olması için kış mevsimine yetecek kömür kurumumuz tarafından gönderildi.

21.  Okulumuzun girişindeki karesel alan tekrar düzenlendi. Öğrencilerin okula girdiğinde ilgisini çekeceği materyallerle donatıldı. Öğrencilerin kitaplarını koyabileceği dolap konuldu ve öğrencilerin kabanlarını, montlarını v.b  asabileceği bir askılı dolap konuldu. Ecza dolabı elden geçirildi, temizlendi ve öğrencilerin ulaşamayacağı bir yüksekliğe asıldı.

22.  Okulumuzun Müdür Odası tekrar düzenlendi ve daha kullanılır bir hale getirildi.

23.  SOMA GEDİZİN okulumuzda meydana getirdiği hasar sonucunda okulumuzun 3 tane  güvenlik kamerası değiştirtildi, modemin bakımı yapıldı, konuyla ilgili kablolar değiştirildi, yenilendi.

24.  Okulumuzun sınıfında bulunan gereksiz ve fazla sıralar çıkartıldı sınıf daha ferah bir hale getirildi. Sınıf panosundaki eskimiş materyaller ve küflenmiş iğneler toplandı ve kaldırıldı.

Yerine renkli A-4 kağıtları kullanılarak  OKUL KURALLARI, SINIF KURALLARI, ATATÜRK KÖŞESİ, RAKAMLAR VE HARFLER KÖŞESİ, E TWİNNİNG PANOLARI ( STEM HER YERDE, TOPRAK ANANIN ÇOCUKLARINA SUNDUĞU NİMETLER.. ) oluşturularak daha dikkat çekici, daha özendirici öğrenciler için daha güzel bir eğitim –öğretim ortamı oluşturuldu.

25.  Okul modeminin çok eski olduğu yetki kişilerle kurulan irtibat sayesinde anlaşılmış olup bu durumun okulun internet bağlantısında kopmalara ya da sinyal gücünün zayıf olmasına bu durumunda eğitim-öğretimi olumsuz etkilediği görülmüştür. Bu yüzden okul modeminin değiştirilmesi için gereken yetkililerle iletişim kurulmuştur. ( Bu olumsuz durum eğitim-öğretimi etkilememesi için kendi cep telefonu internetimi kullandım.)

26.  Okul müdür odasındaki  güvenlik kamerasının kullanımı için Mouse ve klavye temin edildi ve sınıfımızdaki akıllı tahtanın daha verimli kullanılması için klavye temin edildi.

27.  Okul sınıfındaki  yazıcı ve bilgisayarlar için üçlü priz temin edildi.

28.  Okul müdür odasındaki güvenlik kamerası ve ilgili bağlantılar için üçlü priz temin edildi.

29.  Okul sınıfına SAMSUNG marka yazıcı kazandırıldı. Yazıcının kurulumu Akhisar ilçesinde yaptırıldı ve bilgisayar bağlantı kablosu alındı.

30.  Okul demirbaşında kayıtlı ve sınıfta kullanılan fatih projesi kapsamındaki yazıcı bozulduğundan dolayı Akhisara götürülerek tamir ettirildi ve okulumuzun eğitim ve öğretimine tekrar kazandırıldı.

31.  Okulumuzun Bayrağı ,kış mevsiminden kaynaklanan aşırı rüzgar ve şiddetli yağış neticesinde yıpranmış ve hırpalanmış olduğundan dolayı yenisiyle değiştirilmiş ve bayrak direğinde göndere çekilmiştir.

32.  Okul Müdür Odasının sobası için köür kovası temin edildi.

33.  Okulumuz öğrencilerinin okula alışması ve derslere özenmeleri için çeşitli hediyeler alınarak öğrencilere pekiştirecek olarak verildi.

34.  Eğitim-Öğretimin başında bant, uhu, renkli A-4 kağıdı, 4-5 top şeffaf dosya, bir kaç adet  kalem pil temin edilerek eğitim-öğretimin ilgili yerlerinde kullanıldı.

35.   Okulumuzun oyun parkı alanında ve kömürlük tarafında kalan alandaki otlar temizlendi ,yakıldı ve toprak zemin traktör yardımıyla düzleştirilerek güzel bir alan haline getirildi.

36.   Okulumuzun çatısına engel olan çam ağaçları ,  gönüllü köy sakinleri yardımıyla elektrikli testere ile budandı.

37.  Okulumuzun yıllar içerisinde zarar gören giriş alanı ve sınıfın sol tarafı çimento harcı karılarak mala yardımıyla geçici olarak daha iyi bir hale getirildi.

38.  Okulumuzun bacaları temizlendi ve geçici olarak onarımları yapıldı.

Okulumuzun çatısının sorunlu bölümlerine kiremit takviyesi yaparak geçici olarak düzeltildi, onarıldı ve çatı temizlendi.

39.   Okulumuzun yıllar içerisindeki eskimelerinden dolayı okul çatısının çeşitli bölümlerinden okulun bölümlerinden  içeriye yağmur yağdığında su girdiği tespit edilmiş ve bu durum görseller ve videolarla ve yazışarak kurumumuza bildirilmiş ve kurumumuzdan çatı onarımı içinde ilerleyen zamanlarda gerekli çalışmaların yapılacağı cevabı alınmıştır.

40.  Okulumuzun kömürlüğünde bulunan ve yakacak olarak kullanılacak odunlar , küçük parçalar haline getirilerek elektrikli testere ile kesildi.

41.  Kış için gerekli malzemeler temin edildi, edilemeyenler için gerekli girişimlerde bulunuldu.

42.  Kış mevsimi zamanı okul etrafındaki hayvanların ( kedi , köpek ) yiyecek ve sıcak bir ortam bulmakta zorlandıkları bu yüzden okulun içine girmeye çalıştıkları gözlemlenmiş. Bu duruma yardımcı olmak için hayvan kulübesi ve hayvan yemi kurumumuzla yazışarak istenmiştir.

43.  Toprak Ana projemiz için kurumumuzla iletişime geçerek  Fide Dikme Etkinliğimiz için 16 tane zaytin fidesi, öğrencilerimize hediye edilmek üzere 16 tane Atatürk Çiçeği ve Okulun etrafını güzelleştirmek için süs çiçekleri kurumumuz tarafından çalışmalarımızda kullanılmak üzere okulumuza temin edilmiştir.

44.  Kurumumuzdan gereken izinler alınarak SÖZ VER DERNEĞİ nin yetkili kişileriyle gereken iletişim kurularak Okulumuzun Kütüphane Bölümü tekrar dizayn edilerek öğrenciler için eğitim –öğretime daha uygun ve güzel hale yapılan çalışmalar neticesinde yakın zamanda getirilecektir.

( Öğrenci Seviyelerine Uygun güncel hikaye kitapları, okuma bölümü , öğrencilerin dikkatlerini çekecek görsel materyaller, kütüphane eğitim –öğretimin daha güzel bir ortam haline getirilmesi , öğrencilerin seviyelerine uygun akıl ve zeka oyunları , okul gezileri, öğretmen mesleki  eğitimleri v.sv.s )

45.  Okulumuzun web sitesi tekrar düzenlendi ve dizayn edildi. Okulumuzun çalışmalarının paylaşılması amacıyla okulumuzun adıyla sosyal medya hesabı açıldı.

46.  Okulumuzda yapılan çalışmalar okulun web sitesinde ve okulun sosyal medya hesaplarında paylaşılarak yaygınlaştırma faaliyetleri yapıldı.

47.  Okulumuzun akıllı tahtasının  arıza onarımı için kurumumuzla gereken iletişim sağladı ve hard diski Merkeze Kırkağaç’a gönderildi.

Akıllı Tahtanın onarımı tekrar eğitim-öğretime dahil edilmesi için gereken çalışmalar yapılmaktadır.

48.  Okul modeminin yenilenmesi ve değiştirilmesi için gereken iletişim kurumumuzla sağladı ve en kısa zamanda değiştirilmesi için gereken çalışmalar yapıldı.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Fatih SAĞLAM

Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni

 

 

 

 

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi