PROJE KONUMUZ İLE İLGİLİ BİLGİLENMELER

2. e twinning projemiz '' TOPRAK ANA ''nın  çocuklarına sunduğu nimetler...

PROJE KONUMUZ İLE İLGİLİ BİLGİLENMELER


 

 

  

Kırkağaç ilçe Kaymakamımız Sayın Oktay Bey'i ziyaret ettik ve okulumuzun çalışmaları hakkında bilgi verdik.  Okul çalışmalarımızdan bahsederken e -twinning projemizle ilgili yaygınlaştırma faaliyetleri çalışması amacıyla projemizle ilgili de bilgi verdik. Güler yüzü ve sohbeti için çok tşk ederiz    

28-12-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Kırkağaç ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yalçınkaya'yı ziyaret ettik ..

e -twinning projemizle ilgili yaygınlaştırma faaliyetleri çalışması amacıyla projemizle ilgili bilgi verdik .

Güler yüzü ve sohbeti için teşekkür ederiz. 

 

02-12-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

30-11-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sınıfımızın e- twinning panosunu oluşturduk..

30-11-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sınıfımızın e- twinning panosunu oluşturduk..

 

 

 

‘’ TOPRAK ANA’’nın çocuklarına sunduğu nimetler..

The blessings that ‘’ MOTHER EARTH’’ offers to her children..

1.      Doğanın karşılıksız bir şekilde hizmetimize sunduğu bitkiler, sağlık ve sürdürülebilir bir hayat için gerekli olan besini sağlayarak sağlığımızı korumaktadır. Zaten modern tıpta kullanılmakta olan pek çok ilacın içeriğinde de bu bitkiler vardır.

 

2.      Permakültür, sürdürülebilir tarım, iyi yaşam, doğaya dönüş gibi kavramlar son dönemde daha fazla ilgi görüyor. Şehir ve iş hayatının stresinden uzaklaşmak isteyen bireyler kendilerini doğanın kucağına atmaya başladı. Bunun yanında tarımda doğal olana yöneliş yani yine doğaya dönüş uygulamaları da hızlandı. Tüm bunlara paralel olarak tıbbi ve aromatik bitkiler de önem kazanmaya başladı. İlaç sektörünün maddi kaygı gütmesi sebebi ile insanlar çarenin doğada olduğu gerçeğini bir kez daha idrak etti. Pek çok insan doğal ve bitkisel beslenmeyi gündemine almaya başladı.

 

3.      Bir yandan dünya nüfusundaki hızlı artış diğer yandan devamlı gelişmekte ve genişlemekte olan küresel ekonomi nedeni ile tabii kaynaklar üstündeki baskılar gittikçe biraz daha fazlalaşmaktadır. Nüfusun hızlı artışına karşılık dünyadaki ormanlar, içilebilir ve kullanılabilir su kaynaklarının azalması, toprakların erozyon ile kaybolması, sulak alanların ortadan kalkması, meraların bozulması, nehirlerin kuruması, genel ortalamada sıcaklığın artması, bitkilerin ve hayvan türlerinin neslini azaltmaktadır. Özellikle gelişimini tamamlamış ve gelişmeye devam eden ülkelerde tabii kaynakların hızlı bir şekilde tahrip edilmesi bitki türlerinin de azalmasına sebebiyet vermiştir. Ama özellikle tıbbi ve aromatik bitkiler canlı türleri için çok büyük önem arz etmektedir. Son dönemde büyük ilgi gören Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi de bu alana olan eğilimi göstermesi bakımında önemlidir. Bu eğitimle insan ve hayvan sağlığının korunması ve tedavisinde geçmişten günümüze dek bilinen ve kendilerinden yararlanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin bir bölümü tekrar tanıtılmakta, bu bitkilerden faydalanma yönleri öğretilmekte ve kursiyerlere tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliği ile alakalı bilgi birikimi kazandırıp bu bitkilerden yararlanma olanağı sağlanmaktadır.

 

4.      Günümüzde, kimi gruplar tarafından alternatif tıp şeklinde isimlendirilen tekniklerin de bir yerde pek çoğu eczacılık tıp ve moleküler biyoloji uzmanlarınca bilimsel olarak kanıtlanıp insanların yaşamına yeniden girmeye başlamıştır.  Bitkilerin tedavi amacı ile kullanılması insanlık tarihi kadar eskidir. Bunu antik kentlerde ve buralardaki kalıntılarda açıkça görmekteyiz.

 

5.      Bitkiler sürdürülebilir yaşam için gerekli olan oksijeni ve besini sağlarlar ve sağlığımızı korurlar. İnsan yaşamının başlamasıyla birlikte bitkilerin tedavi amaçlı kullanımı başlamıştır. İlk günden itibaren bitkilerin tedavi edici gücünden “İyi Yaşam” için yararlanılmıştır. Günümüz modern tıbbında kullanılan pek çok ilaçta bitkilerden elde edilmektedir. Bitkilerin tedavi amacıyla kullanılması insanlık tarihi kadar eski olduğu, antik kentlerin ve kalıntıların incelenmesiyle gözler önüne seriliyor.

 

6.      Aspirin yerine kiraz... Soğuk algınlığına ıhlamur... Yüksek tansiyona çilek... Mide bulantısına nane - limon... Bunları hepimiz biliyoruz. Peki; çitlembik, üvez atkuyruğu otu, göven... Adını bile bilmediğimiz birçok bitki birçok hastalığın devası... Koyunların yaralandıklarında “Sarı kantaron” bitkisini…

7.      Doğadan bitki toplamalarının alternatifi ise bu bitkilerin kültüre alınarak tarımının yapılmasıdır. Ülkemiz kekik, defne yaprağı, anason, kimyon gibi bitkilerde ham bitki ihracatında ve gül yağı ve morfin gibi sekonder metabolit üretim ve ihracatında ilk sıralarda yer almaktadır” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) kayıtlarına göre, Afrika ülkelerinde yaşayan insanların yaklaşık %80’i, hastalıklarının tedavisinde tıbbi bitkileri kullanmaktadır. Sentetik ilaçların gelişmesinde görülen muazzam ilerlemelere rağmen, modern ilaçların yaklaşık %25’i bitkilerden elde edilmektedir.

 

8.      Gıda, ilaç ve kozmetik alanında dünyada ve ülkemizde sentetik bazlı ürünler yerine bitkisel kaynaklı doğal ürünlerin kullanılmasına olan ilgi tıbbi ve aromatik bitkilerin önemini son yıllarda büyük oranda artırmıştır.P rogram, gıda, ilaç ve kozmetik endüstrisinde ekonomik değeri olan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin biyolojik, ekolojik, genetik ve sistematik özellikleri, kültüre alınması, doğadan toplanması ve korunması, kimyasal içerikleri ve analiz yöntemleri, temin edilmesi, üretimleri ve kalite kontrolleri, kullanım alanları ve etiği konusunda bilgileri disiplinler arası ve akademik bir anlayış içerisinde alarak temel bilgi düzeyine sahip olan yardımcı teknik personelin yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

 

9.      ÖRNEKLER:

 

·         SAKSIDA KOMPOST

·         EVSEL ATIKLARDAN GÜBRE NASIL YAPILIR?

·         ODUN GÜBRESİ YAPIMI

·         İKİ GÜNLÜK MUTFAK ATIKLARI İLE BALKONDA KOMPOST

 

 PROJEMİZİN LOGOSU

23-11-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJEMİZİN AFİŞİ

23-11-2023

 

 

 

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi