STEM IS EVERYWHERE / PROJEMİZLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMELER

'Stem Heryerde'' projemizin logo ve afişi

STEM PROJESİ NEDİR ?

 

STEM, fen, teknoloji, matematik ve mühendislik alanların iç içe geçerek kullanıldığı, müfredatlar arası bir yaklaşımdır. Öğrenciler fen ve matematik dersinde öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birlikte kullanmasını amaçlar.

 


 

 

 

STEM eğitiminde neler yapılır?

STEM eğitimi başlangıçta bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında farkındalık yaratılmasına ve ilişkili mesleklerle alakalı

bilgi aktarımına odaklanır. İlk adımda STEM konuları arasında bağlantı kurulur ve sorgulamaya dayalı, gerçek dünya problemlerini çözmeye ilişkin bir öğrenme deneyimi sunulur.

 

STEM nedir ne işe yarar?

STEM Eğitimi Nedir, Neyi Hedefler? STEM eğitimin amacı günlük hayat problemlerine, disiplinlerarası bir bakış ile çözüm üretmektir ve dört temel disiplini (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) uyumlu bir eğitime entegre ederek öğrencilere yüksek kaliteli, yaratıcı ve eleştirel bir eğitim sunmaktadır.

 

STEM konuları nelerdir?

Science, Technology, Engineering, Mathematics olan STEM açılımı, aralarında Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik gibi alanların olduğu tüm alt disiplinlerdeki konuları içerir.

 

STEM nedir Etkinlikleri?

STEM etkinlikleri, öğrencilerin ve gençlerin STEM konuları hakkında eğlenerek öğrenmelerini sağlayan, interaktif ve pratik deneyimler sunan etkinliklerdir. Bu etkinlikler, öğrencilerin kritik düşünme, problem çözme, takım çalışması ve yaratıcılık becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

 

STEM eğitimine neden ihtiyaç duyulmuştur?

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanında çalışanlar, özellikle ekonominin sürdürülebilir büyümesi açısından ülkeler için büyük önem taşıyor. STEM eğitimi, klasik sayısal eğitimin ötesinde eleştirel düşünceyi ve bilim okur yazarlığını arttırır. Böylece yeni neslin inovatif yaklaşımı desteklenir.

 

 

STEM öğretmene ne kazandırır?

Stem, disiplinler arası yeni bir öğretim sistemi olarak ifade edilir. Stem öğretmeni ise öğrenciye düşünme odaklı çalışmalar yürütmesinde yardımcı olur. Öğrencinin motivasyonunu arttırırken bir yandan da yeteneklerini öne çıkarmasını sağlar.

 

 

Proje Logomuz

06-12-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Afişimiz                                                             

06-12-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi